T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulu

Şehidimiz

OKTAY ÖNDER

 Ailenin üçüncü çocuğu olarak 1971 yılında Niğde'nin Alay Kasabası'nda dünyaya geldi. Arkadaşları ve çevresi tarafından takdir edilen çok iyi bir insandı. Çok zeki olması ve öğrenme merakı onu okula çekti. İlk ve orta öğrenimini Alay Kasabası'nda başarı ile tamamladıktan sonra Niğde Ticaret Lisesi'ne başladı. Fakat futbol sevgisi onu okuldan ayrılmak zorunda bıraktı. Lise 1. sınıftan ayrıldığı yıl Niğde Amatör Spor Kulübü'nde futbola başladı. Bu kulüpte çok başarılı bir futbol ortaya koyunca İstanbul kulüplerinden teklif geldi. Futbol sevgisi O'nu İstanbul'a kadar götürmüştü. İstanbul amatör spor kulüplerinden Bağlarbaşı Spor Kulübü'nde futbol hayatını sürdürdü.

        Bir yıl futbol oynadıktan sonra askerliği nedeniyle memleketi Niğde'ye gelmek zorunda kaldı. Daha sonra insanlık borcu olan vatani görevini yapmak üzere 1971-1 tertip olarak Bilecik'teki acemi birliğine teslim oldu. Acemi birliğindeki eğitimini tamamladıktan sonra Elazığ'ın Palu ilçesindeki usta birliğine dağıtım oldu. Elazığ'da Jandarma Çavuş olarak görevlendirildi. Bu görevinde üstleri tarafından sevilen bir askerdi.

        Tezkeresine üç ay gibi kısa bir süre kalmışken 13 Nisan 1992 tarihinde bir Pazartesi akşamı hain P.K.K. terör örgütü üyesi teröristlerce kurulan haince bir pusu sonucu çıkan çatışmada şehit düştü.

        Naaşı memleketi olan Alay Kasabası'na getirilerek Bütün Alay Kasabasını hüzne boğan bir devlet töreni ile toprağa verildi.

AZİZ RUHLARI ŞAD OLSUN!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2013 - Güncelleme: 16.10.2022 13:53 - Görüntülenme: 1604
  Beğen | 1  kişi beğendi